понеділок, 24 червня 2024 15:43

Від пилової бурі постраждали водії

Від пилової бурі постраждали водії
У Мексиці сталась сильна пилова буря. Фото: GIRA

Масштабна пилова буря сталася на півночі Мексики

Через неї госпіталізували майже 20 автомобілістів, повідомляє Daily Mail.

Дослідники кажуть, що довжина пилової бурі склала понад 320 км. Її видно навіть із космосу.

Співробітники Національного управління океанічних і атмосферних досліджень і Спільного інституту досліджень атмосфери штату Колорадо повідомляють, що масивну хвилю пилу вдалося зафіксувати в яскравих кольорах завдяки супутнику на орбіті Землі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україну накриє пилова буря з Азії

Видимість на південний схід від Демінга становила менше ніж 400 м. Місцевих мешканців попередили бути обережнішими.

"Жорстокість і масштаби цієї пилової бурі, ймовірно, пояснюються екстремальним сезоном штормів в Атлантиці, який почався цього місяця", - сказав кліматолог з Каліфорнійського університету у Лос-Анджелесі Деніел Суейн.

24 квітня в Одеській, Миколаївській і Херсонській областях пройшли "брудні" дощі. Небо зранку на півдні країни мало незвичний жовтий колір.

Дощ і вітер південної чверті сприяли акумулюванню пилу і осадженню його з опадами. Жителі усіх трьох регіонів вранці викладали фотографії із авто і будівлями вкритими дрібними краплями бурого кольору.

23 квітня циклон на Середземному морі виніс на Балканський півострів пил та пісок із Сахари. Зливові дощі змили більшу його частину на територію Греції та Болгарії.

Це один із найсерйозніших епізодів концентрації пилу та піску в Сахарі з 21-22 березня 2018 року, коли хмари "приплили", зокрема, на острів Крит.

Зараз ви читаєте новину «Від пилової бурі постраждали водії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі