середа, 11 грудня 2013 12:38

"Жах, поліція іде на барикади із бензопилами!" - cвітова преса про спробу розігнати "Євромайдан"

"Жах, поліція іде на барикади із бензопилами!" - cвітова преса про спробу розігнати "Євромайдан"
Фото: nytimes.com

"Поліція ефективно відновила свою владу на Майдані", -  так в ніч на середу рапортував кореспондент катарського арабомовного телеканалу "Аль-Джазіра" Тім Френд.

Далі видання зазначає: "Декілька тисяч полісменів за допомогою щитів відтісняли протестуючих і успішно розібрали деякі палатки та барикади із площі Незалежності у середу. Але кількість протестуючих зросла від сотень до тисяч, поліція не змогла отримати повний контроль над ситуацією".

Інший кореспондент "Аль Джазіри" Робін Форестер-Волкер, яка перебувала на Майдані Незалежності у ту ніч, вважає, що поява міліцейських спецпризначенців була неочікуваною, з огляду на переговори  президента Януковича з попередніми главами Української держави та представниками міжнародних організацій.

У статті "Київські протести: жах, поліція іде на барикади із бензопилами" у британському виданні The Gaurdian кореспондент Стів Волкер повідомляє: "Занепадаючому настрою протестантів дав новий імпульс жорстокий розгін маленької кількості людей два тижні тому. Мало хто очікував повторного розгону від влади, особливо в день після дипломатичної зустрічі (із представниками США – Gazeta.ua)

"Найзапекліше протистояння відбувалось на північній стороні площі, де сотні беркутівців у чорних шоломах  протягом декількох годин боролись із протестантами у помаранчевих, які їм привезли організатори майдану, було відчуття, що от-от почнеться справжня  битва", - говориться у статті.

Американське видання The New York Times  у статті "Поліція штeрмує київську площу – криза зростає" зазначає: "Через декілька годин після того, як західні дипломати прибули у Київ для вирішення із Януковичем проблеми політичного хаосу та фінансової кризи, тисячі беркутівців та бійців внутрішніх військ заполонили вулиці Києва і фактично заблокували українську столицю".

"Україна залишається заручницею перетягування канату між Європою та Росією, які змагаються за політичну владу і майбутнє країни. Обидві дуже неохоче обіцяють гроші, дивлячись на незрозумілу політичну ситуацію, довготривалу гру Януковича між сходом і заходом та недотримання домовленостей".

Зараз ви читаєте новину «"Жах, поліція іде на барикади із бензопилами!" - cвітова преса про спробу розігнати "Євромайдан"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі