четвер, 18 січня 2024 07:20

Спецтема: Війна Росії проти України

Ворог штурмує, ситуація складна: у Генштабі повідомили останні новини з передової

Ворог штурмує, ситуація складна: у Генштабі повідомили останні  новини з передової
За добу було 78 бойових зіткнень. Фото: Генштаб ЗСУ

За минулу добу відбулось 78 бойових зіткнень.

Загалом ворог завдав дев'ять ракетних та 128 авіаційних ударів, здійснив 77 обстрілів з реактивних систем залпового вогню, повідомляє Генштаб у зведенні.

Уночі росіяни атакували Україну 33 ударними дронами типу Shahed-136/131. Сили та засоби протиповітряної оборони знищили 22 БпЛА.

Під артилерійським вогнем опинилися понад 130 населених пунктів.

Українська авіація атакувала сім районів зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, один пункт управління та п'ять зенітно-ракетних комплексів противника. ППО збили ракету Х-59.

Підрозділи ракетних військ завдали ураження по двох пунктах управління, одному району зосередження особового складу, трьох радіолокаційних станціях, двох засобах протиповітряної оборони, двох артилерійських засобах та двох складах боєприпасів противника.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін не зацікавлений у чесних переговорах - ISW

Волинський та Поліський напрямки

Оперативна обстановка залишається без суттєвих змін.

Сіверський та Слобожанський напрямки

Противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, займається диверсіями.

Куп'янський напрямок

У зоні відповідальності ОСУВ "Хортиця" українські війська відбили шість атак ворога біля Синьківки Харківської області.

Лиманський напрямок

Сили оборони відбили 13 атак окупантів у районах Тернів, Ямполівки Донецької області та ще п'ять атак поблизу Макіївки, Білогорівки Луганської області.

Бахмутський напрямок

Наші воїни відбили вісім атак противника біля Григорівки, Іванівського, Кліщіївки та Андріївки Донецької області.

Авдіївський напрямок

У зоні відповідальності ОСУВ "Таврія" українські захисники стримують ворога, який не полишає спроб оточити Авдіївку. Росіянам завдають значних втрат. Сили оборони протягом минулої доби відбили 13 атак ворога у районах Новокалинового, Новобахмутівки, Авдіївки та ще 14 атак неподалік Сєверного, Первомайського та Невельського Донецької області.

Мар'їнський напрямок

Сили оборони стримують ворога у районах Красногорівки, Георгіївки, Мар'їнки та Новомихайлівки Донецької області. Там відбили 10 атак.

Шахтарський напрямок

Наші захисники відбили атаку противника північніше Новодонецького Донецької області.

Запорізький напрямок

Ворог наступальних (штурмових) дій не вів.

Херсонський напрямок

У зоні відповідальності ОСУВ "Одеса" Сили оборони продовжують заходи із розширення плацдарму. Попри значні втрати, ворог не полишає спроб вибити наші підрозділи із займаних позицій. Було шість безуспішних штурмів позицій наших військ.

В The New York Times опублікували статтю про начебто готовність Росії до миру з коментарем прессекретаря президента РФ Дмитра Пєскова.

Видання поспілкувалося із двома колишніми високопоставленими російськими чиновниками, близькими до Кремля, а також американськими чиновниками та міжнародними офіційними особами, які отримали повідомлення від представників Путіна.

Вони стверджують, що російський диктатор щонайменше з вересня надсилав сигнали через посередників про те, що нібито відкритий для припинення вогню, яке призведе до заморожування бойових дій уздовж поточної лінії фронту.

Зараз ви читаєте новину «Ворог штурмує, ситуація складна: у Генштабі повідомили останні новини з передової». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі