середа, 15 червня 2022 11:33

Спецтема: Війна Росії проти України

В Україні звільнили від мобілізації ще одну категорію чоловіків

В Україні звільнили від мобілізації ще одну категорію чоловіків
В Україні не мобілізовуватимуть ще одну категорію чоловіків. Фото: Генштаб ЗСУ

Від мобілізації, яка триває в Україні, звільнили ще одну категорію чоловіків.

Йдеться про студентів і педагогів професійно-технічних училищ. Відомо, що набув чинності відповідний закон №7272, передає Gazeta.ua.

Документ прирівнює права учнів і викладачів ПТУ до прав студентів і викладачів вищих навчальних закладів. Відтепер вони теж отримують відтермінування від призову на військову службу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Маляр розповіла, чи мобілізуватимуть жінок

Водночас у категорії є винятки. Зокрема, відтермінування можуть отримати тільки учні денної або дуальної форми навчання. Також воно передбачене тільки тим викладачам, для яких викладацька діяльність у ПТУ - це основне місце роботи, отримують вони там не менше 0,75 ставки.

В Україні чоловіки призовного віку масово отримують повістки на блокпостах, у метро та інших місцях. Така практика не суперечить законодавству.

Втім, отримання повістки не означає, що людину мобілізують, адже є різні випадки. Здебільшого такий виклик є перевіркою облікових даних та проходженням медичного огляду для визначення придатності.

Зараз ви читаєте новину «В Україні звільнили від мобілізації ще одну категорію чоловіків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі