субота, 03 вересня 2022 15:35

Спецтема: Війна Росії проти України

В Україні зросте кількість переселенців – в уряді пояснили причини
4

Внаслідок обов'язкової евакуації людей із кількох регіонів кількість внутрішніх переселенців в Україні зросте.

Майже півмільйона людей переїдуть туди, де можна перезимувати в теплі і безпеці, розповів в етері Суспільного заступник міністра з реінтеграції тимчасово окупованих територій, уповноважений з питань внутрішньо переміщених осіб Павло Козирєв.

Евакуація з тимчасово захоплених ворогом територій на Харківщині
Фото: t.me/dsns_telegram
Евакуація з тимчасово захоплених ворогом територій на Харківщині
Евакуація з тимчасово захоплених ворогом територій на Харківщині
Евакуація з тимчасово захоплених ворогом територій на Харківщині

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому переселенці їдуть на тимчасово окуповані території і чим це загрожує

За його словами, держава супроводжує процес централізованої та впорядкованої евакуації. Вона відбувається поїздами. Хоча частина людей виїжджають самотужки. Відстежити їх немає можливості.

"Під цей процес виписана спеціальна Постанова уряду №220, що дозволяє мати окрему виплату тим людям, які евакуюються цим потягом. Вони сідають в точці евакуації. Доки їдуть, працівники Укрзалізниці збирають їхні дані. І на вокзалі їх вже зустрічають працівники Укрпошти, які видають разову виплату на підтримку евакуйованих", – сказав Козирєв.

За його словами, дорослі отримують 2 тис. грн, діти або люди з інвалідністю – 3 тис. грн. Окрім того, низка міжнародних фондів додатково надають прямі виплати людям, які евакуюються.

Уряд вирішив змінити порядок надання допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам.

Внутрішні переселенці з громад у районах воєнних дій або які перебувають у тимчасовій окупації, мають право на виплати від 2 тис. грн до 3 тис. грн, повідомляли в уряді.

Зараз ви читаєте новину «В Україні зросте кількість переселенців – в уряді пояснили причини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі