понеділок, 29 вересня 2008 09:53

В Україні ввели п"ять додаткових водійських категорій

Департамент ДАІ МВС України привело водійські категорії у відповідність європейським стандартам.

Про це сьогодні журналістам заявив Сергій Коломієць, начальник ДАІ України.

Прийнятий на поточному тижні Верховною Радою України Закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення врегулювання відносин у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху" враховує вимоги Європейської конвенції про дорожній рух. Зокрема, діючі категорії доповнюються новими категоріями транспортних засобів: А1, В1, С1, D1, D (до цих пір дана категорія давала право на керування автобусом), BЕ, C1Е, CE, D1Е, DE, T.

Коломієць пояснив, що, наприклад, категорія А1 дає право на керування скутером, а В1 - легкового автомобіля з причепом. Крім того, новий Закон України встановлює можливість отримати право на керування автобусами, трамваями і тролейбусами D1, D, D1Е, DE, Т і тепер тільки особам, які досягли 21-річного віку.

Нагадаємо, що до цих пір налічувалося 5 категорій на керування тим або іншим видом транспорту: А - мотоцикли, В - легкові автомобілі, З - вантажні автомобілі, D - автобуси, Е - склади транспортних засобів з тягачем, які відносяться до категорій В і С, або D, якими водій має право керувати, але самі вони не відносяться ні до однієї з перерахованих категорій, повідомляє Цензор.НЕТ.


Зараз ви читаєте новину «В Україні ввели п"ять додаткових водійських категорій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі