четвер, 14 квітня 2022 13:56

"У традиціях Чорнобаївки": ЗСУ розправилися з росіянами на двох напрямках

"У традиціях Чорнобаївки": ЗСУ розправилися з росіянами на двох напрямках
ЗСУ знищили понад 54 окупанта та вісім одиниць їхньої техніки на півдні України. Фото: Генштаб ЗСУ

13 квітня на Миколаївському та Херсонському напрямках українські захисники знищили понад 54 окупанта та вісім одиниць їхньої техніки.

Серед них дві самохідні артилерійські установки, реактивна система залпового вогню "Град" і танк Т-72, повідомив офіцер оперативного командування "Південь" Владислав Назаров у відеозверненні 14 квітня, передає Gazeta.ua.

"У відповідь на системні артилерійські обстріли ворога, протягом ночі наші військ нанесли влучне ураження по зосередженню військової техніки та складу боєприпасів у класичних традиціях Чорнобаївки", - сказав він.

Також Назаров нагадав про досягнення українських бійців у Чорному морі. Ідеться про ураження крейсера "Москва".

"Флагман Чорноморського флоту Росії отримав суттєві пошкодження. Виникла пожежа. Інші одиниці корабельного угруповання намагалися надати допомогу, але шторм і потужний вибух боєзапасу перекинули крейсер і він почав тонути", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Морпіхи "приземлили" ворожий безпілотник і підстрелили його розрахунок

Він наголосив, що загроза ракетних атак як з моря, так і окупованого Криму по півдню України залишається. Тож необхідно правильно реагувати на сигнали повітряної тривоги. Водночас висадка ворожа десанту – неможлива. Погодні умови на боці України, за словами Назарова.

Ворог продовжує психологічний тиск на місцеве населення в Херсон та області. Агітує за створення квазіреспублік.

"Але ні зухвалі обстріли, ні викрадення, ні знущання рашистів над цивільним населенням не зламали дух Херсонщини. Люди продовжують відстоювати своє незалежне майбутнє у вільній українці", - підкреслив Назаров.

Російські окупанти не вчаться на помилках, тому знову вирішили атакувати Чорнобаївку у Херсонській області. Збройні сили України розбили їх вже 15 разів, повідомив радник голови Офісу президента Олексій Арестович.

Зараз ви читаєте новину «"У традиціях Чорнобаївки": ЗСУ розправилися з росіянами на двох напрямках». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі