четвер, 14 квітня 2022 13:05

Спецтема: Війна Росії проти України

Морпіхи "приземлили" ворожий безпілотник і підстрелили його розрахунок
3

Знищений БПЛА "Орлан-10"
Фото: Генеральний штаб ЗСУ
Знищений БПЛА "Орлан-10"
Знищений БПЛА "Орлан-10"

Морпіхи приземлили російський безпілотний літальний апарат "Орлан-10" і підстрелили його розрахунок.

Підрозділ 501-го окремого батальйону морської піхоти "відпрацювали", після чого БПЛА впав за декілька кілометрів. Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Шойгу інфаркт, а 20 генералів РФ під арештом - російський опозиціонер

"Під час бойового чергування наші хлопці помітили БПЛА. Морпіхи говорять, що йшов він доволі низько, як для такого типу безпілотників, в досяжності для стрілецької зброї. Можливо закінчувалося паливо або він мав якісь інші проблеми, бо роблять російські "аналоговнєти" з "г*внаіпалок". Таке ось імпортозаміщення", - пишуть у Генштабі.

Окупанти під прикриттям бронетранспортера, намагалися забрати свій безпілотник. Морпіхи не розгубилися, обійшли їх з флангів та дали бій.

"Як тільки особини в російській формі почули перші постріли, одразу ж накивали п'ятами. І це не дивлячись навіть на те, що їх прикриває БТР. У результаті, двох загарбників поранено, одного з них - важко. На жаль, їм вдалося втекти - поки що. Але безпілотник вони все ж таки не забрали", - зазначають.

Втрати особового складу окупантів на ранок 14 квітня орієнтовно становлять близько 19,9 тис. осіб. Окупанти з початку повномасштабної війни втратили багато техніки: танків - 753; бойових броньованих машин - 1968; артилерійських систем - 366; РСЗВ - 122; засобів ППО - 64; літаків - 160; гелікоптерів - 144; автомобільної техніки - 1437; кораблів / катерів - сім; цистерн з ПММ - 76; БПЛА оперативно-тактичного рівня - 134; спеціальної техніки - 25; пускових установок ОТРК/ТРК - чотири.

Зараз ви читаєте новину «Морпіхи "приземлили" ворожий безпілотник і підстрелили його розрахунок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі