вівторок, 21 березня 2023 17:44

У Starlink виявили нові обмеження – ЗМІ

У Starlink виявили нові обмеження – ЗМІ
Термінали Starlink не працюють над водою. Фото: eastnews.ua

Термінали Starlink в Україні мають геоблоки, що не дозволяють працювати не лише на окупованих територіях, а й над водою.

Також не працює, коли приймач рухається зі швидкістю понад 100 км/год. Про це пише The Economist з посиланням на джерела в українській розвідці.

Українські розробники безпілотників тепер використовують інші, дорожчі системи зв'язку. Часто на одному апараті встановлюють кілька систем.

Інсайдер з оборонної промисловості повідомив, що найближчими тижнями Україна має отримати "значний і високотехнологічний потенціал".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Starlink в Україні працює без проблем, отримали нову партію – Федоров

Додав, що росіянам все ще вдається глушити частоти, підробляти GPS, відправляти безпілотник на неправильну висоту та збивати. Наземні засоби ППО не дозволяють українським розвідувальним дронам бачити більш як на 15 км за російською лінією фронту.

Але українська армія завершила велику реструктуризацію й створила 60 нових ескадрилій ударних безпілотників. Така є щонайменше по одній у кожній бригаді, з окремим штабом і командирами. Це перша реформа такого роду у світі.

До воєнної доктрини України вже додали засекречені керівні принципи використання безпілотників. Міноборони створило нову раду для координації роботи виробників дронів. Відбувається дерегуляція: усунення бар'єрів для імпорту та сертифікації.

Раніше повідомлялося, що компанія Ілона Маска SpaceX вжила заходів, щоб українські військові не змогли використовувати супутниковий інтернет Starlink для управління безпілотниками під час війни. У компанії Маска заявили, що супутниковий інтернет-сервіс Starlink компанії SpaceX "ніколи не призначався для використання в якості зброї".

Україна уклала угоду з корпорацією Space Exploration Technologies Corp. Контракт був призначений для гуманітарних цілей, таких як надання широкосмугового інтернету лікарням, банкам і сім'ям, які постраждали від російського вторгнення.

Зараз ви читаєте новину «У Starlink виявили нові обмеження – ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі