четвер, 09 лютого 2023 23:33

Starlink в Україні працює без проблем, отримали нову партію - Федоров

Starlink в Україні працює без проблем, отримали нову партію - Федоров
Термінали Starlink допомагають рятувати тисячі життів українців. Фото: ua.depositphotos.com

В Україні немає проблем з роботою терміналів Starlink.

Вони забезпечують стабільним інтернетом критичну інфраструктуру, "пункти незламності" та дають змогу українцям залишатись на зв'язку з рідними. Про це повідомив віцепрем'єр-міністр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, пише Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Час визначатися, на чиєму вони боці ‒ у Зеленського розкритикували компанію Маска

"Зараз в Україні не спостерігається проблем з роботою терміналів Starlink. Сьогодні ми отримали перші кілька тисяч Starlink у рамках нової партії з 10 тисяч терміналів від уряду Німеччини", - зазначив він.

Міністр уточнив, що термінали Starlink допомагають рятувати тисячі життів. Завдяки цьому обладнанню продовжує функціонувати енергетична інфраструктура, "пункти незламності" та медзаклади, в яких лікарі можуть проводити надскладні операції.

"Ілон Маск є одним з найбільших приватних донорів нашої майбутньої перемоги. Вклад компанії SpaceX, за нашими оцінками, - це більш як 100 млн доларів. Сподіваємося на подальшу стабільну роботу Starlink в Україні", - сказав Федоров.

Раніше повідомлялося, що компанія Ілона Маска SpaceX вжила заходів, щоб українські військові не змогли використовувати супутниковий інтернет Starlink для управління безпілотниками під час війни. У компанії Маска заявили, що супутниковий інтернет-сервіс Starlink компанії SpaceX "ніколи не призначався для використання в якості зброї".

Україна уклала угоду з корпорацією Space Exploration Technologies Corp. Контракт був призначений для гуманітарних цілей, таких як надання широкосмугового інтернету лікарням, банкам і сім'ям, які постраждали від російського вторгнення.

Зараз ви читаєте новину «Starlink в Україні працює без проблем, отримали нову партію - Федоров». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі