четвер, 09 лютого 2023 14:37

Спецтема: Війна Росії проти України

Час визначатися, на чиєму вони боці ‒ у Зеленського розкритикували компанію Маска

Час визначатися, на чиєму вони боці ‒ у Зеленського розкритикували компанію Маска
Радник керівника Офіса президента Михайло Подоляк розкритикував обмеження для ЗСУ, які впроваджує SpaceX. Фото: president.gov.ua

Світові компанії за рік російської війни проти України мали б визначитись, на чиєму вони боці.

Потужний міжнародний бізнес також має припинити шукати способи завдати шкоди, написав у Twitter радник керівника Офіса президента Михайло Подоляк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Маску знову не дає спокою Крим: що заявив

Так він відреагував на заяву президента і головного операційного директора SpaceX Гвінн Шотвелл, яка наголосила, що інтернет-сервіс Starlink компанії SpaceX "ніколи не призначався для використання в якості зброї".

"Рік опору України і компанії мають визначитися: або вони на боці України та права на свободу і не шукають способів завдати шкоди, або ж вони на боці РФ та її "права" вбивати та захоплювати території. SpaceX (Starlink) і місіс Шотвелл повинні вибрати певний варіант", ‒ наголосив Подоляк.

Компанія Ілона Маска SpaceX вжила заходів, щоб українські військові не змогли використовувати супутниковий інтернет Starlink для управління безпілотниками під час війни.

Супутниковий інтернет-сервіс Starlink компанії SpaceX "ніколи не призначався для використання в якості зброї", заявила Гвінн Шотвелл, президент і головний операційний директор SpaceX, під час конференції у Вашингтоні.

Зараз ви читаєте новину «Час визначатися, на чиєму вони боці ‒ у Зеленського розкритикували компанію Маска». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі