четвер, 22 квітня 2010 13:57

В Одесі комуністи теж встановлять пам"ятник Сталіну

В Одесі комуністи теж встановлять пам"ятник Сталіну

Одеські комуністи мають намір до 7 листопада встановити в місті пам"ятник Йосипу Сталіну.

Про це повідомив перший секретар Одеського обкому КПУ Євген Царьков.

"Зараз ми ведемо переговори з місцевою владою, щоб пам"ятник було встановлено офіційно. Фінансувати проект будемо з пожертвувань", - сказав Царьков.

Водночас, він не назвав місце встановлення майбутнього пам"ятника і суму коштів, які має намір зібрати на нього обком КПУ.

Як повідомлялося, 25 березня секретар Запорізького обкому КПУ Олександр Зубчевський повідомив про намір звести до 9 травня в місті пам"ятник Сталіну.

31 березня віце-прем"єр-міністр України Володимир Семиноженко заявив, що влада не перешкоджатиме спорудженню пам"ятника, щоб "не загострювати зіткнення різних думок".

У свою чергу Комісар Ради Європи з прав людини Томас Хаммарберг назвав повідомлення про можливість спорудження пам"ятника Сталіну в Україні дуже невтішним.

Низка політичних сил заявили про неприпустимість впровадження даного рішення в життя.

Зокрема, опозиційний Кабінет міністрів має намір звернутися в Генеральну прокуратуру України, Службу безпеки України і Міністерство внутрішніх справ з вимогою не допустити встановлення в Запоріжжі пам"ятника Йосипу Сталіну. Члени фракції Наша Україна-Народна самооборона Ірина Геращенко та Ольга Герасим"юк звернулися до Президента України Віктора Януковича з проханням дати оцінку намірам членів КПУ встановити пам"ятник Сталіну в Запоріжжі.

Водночас, комуністи встановили охорону майстерні, де виготовляють монумент, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Зараз ви читаєте новину «В Одесі комуністи теж встановлять пам"ятник Сталіну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

43

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі