пʼятниця, 05 лютого 2010 16:22

В Іраку атаки смертників вбили більше 40 прочан

В Іраку атаки смертників вбили більше 40 прочан

В результаті теракту в іракському місті Кербела в п"ятницю 27 осіб загинули і 75 отримали поранення. Ще 15 осіб цього ж дня убито і близько 50 поранені вибухом бомби в пакистанському місті Карачі. У обох випадках цілями терористів стали прочани-шиїти.

У Кербелі зібралися близько семи мільйонів шиїтів для участі в церемоніях під назвою Арбаїн - вони знаменують закінчення сорокаденного трауру по імаму Хусейну, внукові пророка Мухаммеда. Кульмінація траурних заходів припала цього року на п"ятницю.

У Кербелі вибухнули два заміновані автомобілі, залишених в східній частині міста. Терорист, який влаштував вибух в Карачі, за попередніми даними, їхав на мотоциклі і врізався в автобус, який віз мусульман-шиїтів на релігійну процесію. Вибух відбувся на одній з основних торгових вулиць, яка пов"язує Карачі з аеропортом.

Це не єдиний теракт проти шиїтів за останній час. Так, в понеділок жінка-смертниця в натовпі шиїтів підірвала на собі пояс з вибухівкою, внаслідок чого загинули щонайменше 46 чоловік, поранений близько 160.

Уряд Іраку попереджав, що паломники можуть стати цілями терористів. Злочинці "концентрують всі свої можливості для нападу під час Арбаїна і після нього", заявляв офіційний представник сил безпеки Багдада генерал-майор Касем аль-Мусаві.

У терактах підозрюють сунітів, які з поваленням режиму Саддама Хусейна втратили свої позиції в іракських органах влади.

NEWSru

Зараз ви читаєте новину «В Іраку атаки смертників вбили більше 40 прочан». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі