субота, 17 грудня 2022 06:50

Україну засипе снігом: оновлений прогноз на суботу

Україну засипе снігом: оновлений прогноз на суботу
У південно-східній частині країни вдень пориви вітру сягатимуть 15-20 м/с. Фото: pixabay.com

17 січня в Україні очікується дощ, вночі подекуди із мокрим снігом. У західній частині країни опади переходитимуть у сніг, а в Карпатах – у значний сніг.

На дорогах, окрім півдня та південного сходу, місцями буде ожеледиця, повідомляє Український гідрометеорологічний центр. У південній частині країни буде без істотних опадів.

У західних областях прогнозують ожеледь, налипання мокрого снігу, на дорогах ожеледиця. Вночі та вранці, крім заходу та південного сходу, туман.

У південно-східній частині країни вдень пориви вітру сягатимуть 15-20 м/с. Температура у західних областях, крім Закарпаття, вночі та вдень становитиме від +3°С до -2°С, у північних областях вночі та вдень буде у межах 0...+5°С. На решті території вдень термометри покажуть +6...11°. А у південній частині місцями буде до +14°С. У Криму навіть +15...20°С.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Погода у вихідні: що каже синоптик

У Києві в суботу очікується дощ, місцями з мокрим снігом. У неділю – без істотних опадів.

17 грудня у столиці буде близько +3°С. Наступного дня -3...5°С.

Завідувачка відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС Віра Балабух прогнозує теплу зиму. У грудні середня за місяць температура може коливатися від -1...2°С до +3°С. Очікується, що зима в Україні буде теплою, адже останні роки ми не бачимо суворих зим.

Цієї зими низькі температури в Україні можуть призвести до сплеску респіраторних захворювань, переохолодження та обморожень. Зимові негаразди посилюватимуть ракетні удари Російської Федерації, попередила Всесвітня організація охорони здоров'я.

У Києві цього тижня випав сніг.

Зараз ви читаєте новину «Україну засипе снігом: оновлений прогноз на суботу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі