четвер, 17 грудня 2020 12:52

України немає в переліку пріоритетних держав для отримання вакцини

України немає в переліку пріоритетних держав для отримання вакцини
Поки наша держава не входить до переліку 92 країн програми COVAX, які пріоритетно отримають вакцини. Фото: pixabay

Україні необхідно отримати перші партії вакцини в січні.

Поки що наша держава не входить до переліку 92 країн програми COVAX, які пріоритетно отримають вакцини, про це заявив президент Володимир Зеленський.

"Нам необхідно отримати перші партії вакцини вже на початку наступного року - у січні, щоб почати вакцинацію в Україні. На жаль, ми поки що не входимо в пріоритетні 92 країни, які можуть отримати вакцину в січні-лютому. Але ми над цим працюємо", - сказав президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Програма, яка мала надати Україні вакцину від Covid-19, на межі зриву - ЗМІ

За його словами, питання забезпечення України ліцензованої вакциною від коронавірусу є вкрай важливим.

"Над цим завданням працюють керівництво держави, дипломатичний корпус і співробітники українських спецслужб. Інформація про країни, де найближчим часом може початися вакцинація, і де може залишитися надлишок вакцин у нас є", - додав Зеленський.

У державному бюджеті на 2021 рік недостатньо коштів виділено на вакцинацію від коронавірусу. Міністерство охорони здоров'я у пошуку нових шляхів отримання додаткових коштів. Про це на брифінгу повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

Зараз ви читаєте новину «України немає в переліку пріоритетних держав для отримання вакцини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі