середа, 26 травня 2010 14:18

Українець перерізав собі горло бензопилою

Українець перерізав собі горло бензопилою

У Запорізькій області 24 травня в одному з сіл Вільнянського району 69-річний чоловік наклав на себе руки, перерізавши собі горло за допомогою бензопили.

Він затиснув бензопилу в лещата і наклав на себе руки, розповіло джерело в прокуратурі області.

Причини такого вчинку чоловіка з'ясовуються.

Через фінансові проблеми минулого тижня покінчив життя самогубством житель Запоріжжя, 54-річний бізнесмен Сергій Кроль. Близькі сказали, що він готувався до смерті заздалегідь.

У передсмертній записці йдеться, що у Кроля були фінансові проблеми, викликані кредитами. Про це повідомили в прокуратурі міста. Таким чином, смерть бізнесмена стала вже другою за місяць. Перед цим самогубство через кредит вчинила сім'я бізнесменів на Дніпропетровщині.

Крім того, були зафіксовані спроби вчинити самогубство. Тиждень тому в Севастополі з 70-метрової скелі зірвалася машина "Рено" з 38-річним Олексієм за кермом. Чоловік залишився живий. За попередньою інформацією рятувальників, він намагався покінчити життя самогубством - в його машині знайшли повістку до суду, пов'язану із стягненням банківських боргів.

У прес-службі уряду повідомили, що проблемою погашення кредитів, що подорожчали через падіння гривні, Кабмін займається давно. Зазначається, що ведуться переговори з Нацбанком з приводу механізму, що полегшує долю позичальників. Кабмін хоче домогтися того, щоб банки не лякали боржників погрозами відібрати за борги майно, а провели реструктуризацію позик.

У свою чергу, у банках стверджують, що їм вигідніше домовитися з боржником, ніж застосовувати до нього репресії, але не всі позичальники йдуть на співпрацю.

"Списати борги заборонено законом, але є варіанти полегшити тягар - раз на рік взяти податкові канікули на 3-6 місяців, тимчасово не платити відсотки або відстрочити погашення заборгованості, щоб на неї не росли відсотки, раз протягом дії договору переоформити його на більший термін, щоб зменшити разовий платіж, - говорить керівник прес-служби ПриватБанку Олег Серга.

12 травня на Дніпропетровщині покінчили життя самогубством підприємець Володимир Булаткін і його дружина Тетяна. Батько сімейства убив дружину, собаку і себе. У передсмертних записках вони написали, що до фатальної межі їх підштовхнули величезні кредитні борги, виплатити які вони не в силах.

Сегодня, Репортер Запоріжжя

Зараз ви читаєте новину «Українець перерізав собі горло бензопилою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі