вівторок, 01 березня 2022 20:12

Спецтема: Війна Росії проти України

Українцям роздаватимуть продукти через поштові відділення

Українцям роздаватимуть продукти через поштові відділення
Ситуація із забезпеченням продовольством населення залежить від регіону. Фото: ua.news

Українська влада організує роздачу спеціальних пакетів з продуктами харчування через поштові відділення.

Люди отримають продукти в рамках гуманітарної допомоги від міжнародних партнерів. Про це повідомив заступник керівника Офісу президента Ростислав Шурма, передає"Укрінформ".

"Це буде окрема система роздачі пакетів з щоденним раціоном для населення. Ми будемо роздавати через мережу Укрпошти, "Нової пошти", можливо, будуть організовані відділи роздачі у супермаркетах та будуть задіяні до роздачі працівники соцслужб", - сказав Шурма.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що буде з продуктами та медикаментами - уряд прийняв рішення

Ситуація із забезпеченням продовольством населення залежить від регіону. Держава співпрацює з десятьма найбільшими продуктовими мережами для забезпечення українців продуктами харчування.

"За сьогоднішню добу кількість відвантажень по основних містах в 3-4 рази більша, ніж у попередні дні. Ми будемо їх нарощувати кожного дня, думаю, протягом 3-5 днів ми повинні більш-менш стабілізувати ситуацію", - сказав Шурма.

Він додав, що Чернігів, Суми, Харків та Херсон заблоковані, тому ситуація із забезпеченням продовольством у цих містах погана. Держава шукатиме рішення для забезпечення жителів цих міст продуктами, зауважив Шурма.

Ресторани KFC відкрили свої кухні, для приготування їжі тим кому це необхідно, а саме: для військових госпіталей, лікарень, територіальної оборони, військових.

Водночас McDonald's надає місцевим радам їжу з ресторанів, які знаходяться у безпечних місцях. Представники місцевих влад розподіляють продукцію туди, де її потребують найбільше.

Зараз ви читаєте новину «Українцям роздаватимуть продукти через поштові відділення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі