четвер, 27 жовтня 2022 14:50

Українців здивували прогнозом до кінця тижня

Українців здивували прогнозом до кінця тижня
Вітер завтра очікується західний, невеликий або помірний. Фото: facebook.com/tala.didenko

28 жовтня температура повітря очікується без істотних змін, протягом дня до +9...14°С, на півдні та заході України до +13...18°С.

Дощі в п'ятницю малоймовірні, але будуть тумани, в яких видимість знижуватиметься до 300-500 м, повідомила у четвер синоптикиня Наталка Діденко.

"Для водіїв це повинно бути особливим сигналом для подвійної уваги на дорогах. Та й на тротуарах, по яких деякі водії вже давно їздять. З найближчих днів найтеплішою в Україні буде субота, +13...19 градусів. Та ще й без якихось особливих дощів та сильного вітру. На суботу плануйте побільше бути на вулиці, особливо ті, в кого ще не ввімкнули опалення, бо на вулиці буде явно тепліше", – написала вона.

Вітер завтра очікується західний, невеликий або помірний.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Синоптик розказав, якої погоди чекати цьогоріч у грудні

У Києві в п'ятницю буде вогко, але без істотних опадів. Завтра знову порівняно тепло, до +13...14°С, а в суботу вже навіть до +16°С.

"На початку тижня повітря стане холоднішим, вдень стовпчики термометрів крутитимуться поблизу +10...12 градусів. Аж в кінці наступного тижня, впродовж 4-6 листопада, похолодання посилиться, побільшає дощів. А поки ще буде тепло, красиво і ще багато навкруги листя, яке якось аж підсвічує жовто-рудим світлом осінні вулиці", – додала Діденко.

Завідувачка відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС Віра Балабух прогнозує теплу зиму. У грудні середня за місяць температура може коливатися від -1...2°С до +3°С. Очікується, що зима в Україні буде теплою, адже в останні роки ми не бачимо суворих зим.

Зима цьогоріч розпочнеться із коливання температур. Наприкінці грудня настане період "суцільного мінуса", прогнозує народний синоптик Володимир Деркач.

Зараз ви читаєте новину «Українців здивували прогнозом до кінця тижня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі