пʼятниця, 29 березня 2024 15:18

Спецтема: Війна Росії проти України

Українців закликали готуватися до відключень світла влітку

Українців закликали готуватися до відключень світла влітку
Влітку українці, ймовірно, зіштовхнуться з відключеннями та обмеженнями споживання електроенергії, попередив директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко. Фото: Медіацентр

Влітку українці, ймовірно, зіштовхнуться з відключеннями та обмеженнями споживання електроенергії.

Відключення можуть відбуватися в другій половині липня і в серпні. Про це повідомив директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко під час брифінгу Media Center Ukraine.

"На жаль, в нас і зараз є відключення, і я передбачаю, що нам треба готуватися. Українцям треба відновити знання, де павербанки, що із зарядом і бути готовими до того, що певні обмеження будуть", - наголосив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти вдарили по енергооб'єктах країни

Ймовірно, відключення можуть відбуватися в другій половині липня і в серпні, на які припадає літній пік споживання електроенергії.

"Зараз нам пощастило, що ми у весняному нижньому піку споживання. І одночасно та гідроенергетика, яка може працювати на повну потужність, - багато води, все доволі комфортно. Влітку, на жаль, ситуація зміниться. Ми очікуємо, що літній пік споживання буде в другій половині липня - в серпні", - пояснив Харченко.

Вранці і вночі 29 березня росіяни атакували Україну ракетами і дронами по енергетичній інфраструктурі, цивільних об'єктах, приватних будинках.

Під ударом були 10 областей. Росіяни атакували теплові і гідроелектростанції.

На Дніпропетровщині застосовані аварійні відключення, на Харківщині - графіки погодинних вимкнень, повідомило Укренерго.

Зараз ви читаєте новину «Українців закликали готуватися до відключень світла влітку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі