пʼятниця, 05 квітня 2024 19:35

Українці змогли знищити російський "РЕБ монстр" - відео

Українці змогли знищити російський "РЕБ монстр" - відео
Росіяни навішали на танк засоби РЕБ. Фото: t.me/serhii_flash

Українські військові помітили російський танк, на якому закріпили багато засобів радіоелектронної боротьби та електроживлення.

Він очолював колону російської техніки, розповів український військовий та експерт з радіозв'язку Сергій Бескрестнов з позивним "Флеш".

Через усі ці засоби та танку українські FPV-дрони втрачали керованість.

"Зайшла колона броні РФ. Наші FPV падали як мухи на всіх частотах, тому що на головному танку їхав РЕБ монстр", - вказав Бескрестнов.

Техніка стояла у дерев'яній палеті. Обладнання живлять генератор та акумуляторні батареї, які їдуть на броні поруч з палетою.

"Божевільний Макс" тут. На палеті росіяни зібрали в купу жахливу конструкцію з усього, що було. По колу три панелі патч-антен 800/900 МГц та 2.4/5.8 ГГц і до цього всього додали блоки на 700-1000 МГц діапазони. Зверху на якихось дошках, та по колу. Все це прив'язали мотузками. На броню поставили також генератор та АКБ", - розповів "Флеш"

Українським операторам дронів було важко працювати по цьому танку, але вони все ж досягли успіху.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ за добу знищили 24 російських танки і поклали майже тисячу росіян

"Пілотам звичайно було тяжко. Але здогадайтеся, чи врятував танк РЕБ-монстр? Не врятував. Наші доблесні пілоти з низки підрозділів його вразили. З рештою колони вже було простіше", - вказав він.

Танк вдалося знищити бійцям 47 ОМБР.

"Хлопці з 47 ОМБР показують що новітній РЕБ з шість антен також не допоміг танку. Я вам вже його показував раніше - шість спрямованих патч-антен по колу", - додав "Флеш".

Протягом минулої доби Сили оборони України відбили атаки російських окупантів на Лиманському, Бахмутському та Авдіївському напрямках. Ракетні війська вдарили по чотирьох пунктах управління росіян.

Зараз ви читаєте новину «Українці змогли знищити російський "РЕБ монстр" - відео». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі