вівторок, 08 червня 2021 11:45

Україна очолила європейський туристичний рейтинг

Україна очолила європейський туристичний рейтинг
Найкращою країною для автомобільної поїздки в Європі стала Португалія. Фото: pixabay.com

Україна посіла перше місце в рейтингу країн з найдоступнішими цінами для подорожей на авто.

У процесі дослідження проаналізували 31 країну Європи, пише Momondo. Порівнювали за шістьма категоріями: погода, безпека та інфраструктура, ціни, трафік і навколишнє середовище, прокат авто, природа та пам'ятки. Виявилося, що в Україні доступні ціни на паливо, житло і парковку. У цій категорії слідом йдуть Литва, Росія, Польща та Румунія.

Загалом рейтинг склали на основі 17 різних факторів. Так, Україна має найвищий показник завантаженості доріг – 44%. Для порівняння, найменшим цей показник є в Португалії та Словенії – по 17%. Також в України найнижчий показник якості доріг – 2,4. Тоді як Швейцарія має 6,3 із семи балів, а це найкращий результат.

Найкращою країною для автомобільної поїздки в Європі стала Португалія, яка отримала високі оцінки за якість доріг, привабливість природи та кількість пам'яток, а також ціни на оренду авто та відсутність заторів. Другою стала Іспанія, а третє місце дісталося Люксембургу. Там прийнятні ціни на прокат авто, проживання та пальне, а також безкоштовні дороги.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали європейські країни, в які можуть подорожувати українці

Європа поступово визнає українські сертифікати вакцинації. Однією з перших цього літа про підтримку заявила Угорщина. Туди можна їхати і без Covid-паспорта, проте доведеться пройти 10-денний карантин.

Зараз ви читаєте новину «Україна очолила європейський туристичний рейтинг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі