середа, 15 серпня 2012 17:33

Українське телебачення мовитиме гагаузькою та вірменською

Українське телебачення мовитиме гагаузькою та вірменською
Фото: kolo.poltava.ua

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення України прибере з ліцензій теле-і радіокомпаній графу про мови. Про це proIT повідомили в Нацраді.

За словами голови Нацради Володимира Манжосова, такого кроку вимагає нещодавно прийнятий Закон "Про основи державної мовної політики".

В IV розділі, який покликаний врегулювати мовне питання в сфері інформації та зв'язку, відповідно до статті 3, телерадіоорганізації України можуть на власний розсуд вести мовлення державною мовою, регіональними мовами або мовами меншин, мовами міжнародного спілкування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Регіонал" пропонує судити за публічне приниження української мови

Володимир Манжосов пояснив, що Нацрада "змушена" виконати вимоги закону і зараз детально вивчає ситуацію і планує подальші дії.

"Ми ще точно не знаємо, як цей крок буде оформлений. Чи буде це рішення Національної ради або просто наказ голови. Однак наскільки ми розуміємо, закон вимагає скасувати в бланку ліцензії графу про мови ", - заявив Манжосов.

Компанії, які переоформлять ліцензії (з урахуванням змін) протягом трьох місяців, зможуть зробити це безкоштовно. Тим, хто подасть документи пізніше, доведеться платити мінімальні нарахування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Мовний" закон треба не удосконалювати, а скасувати і забути - експерт

Нагадаємо, Закон "Про основи державної мовної політики" був прийнятий у Верховній Раді 3 липня в першому читанні. Згідно з документом регіональними мовами в Україні вважаються гагаузька, ідиш, кримсько-татарська, молдавська, німецька, новогрецька, польська, ромська, румунська, словацька, угорська, русинська, караїмська, кримчацька, російська, білоруська, болгарська і вірменська.

Зараз ви читаєте новину «Українське телебачення мовитиме гагаузькою та вірменською». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі