понеділок, 19 лютого 2024 06:35

У ЗСУ сказали, чи вдасться екіпірувати та навчити пів мільйона мобілізованих

У ЗСУ сказали, чи вдасться екіпірувати та навчити пів мільйона мобілізованих
Командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Павлюк прокоментував забезпечення мобілізованих. Фото: slovoidilo.ua

Якщо в Україні буде мобілізовано пів мільйона осіб, жоден з військових не потрапить на фронт без відповідного спорядження і підготовки.

Міноборони зараз працює над питанням забезпечення. Про це в інтерв'ю "Радіо Свобода" розповів новий командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал Олександр Павлюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Давайте дамо лопату": Малюська прокоментував мобілізацію засуджених

"До цього ми дуже прискіпливо ставимося, особливо зараз, - до підготовки особового складу. Людина, яка йде на війну, повинна отримати досвід, практику, щоб бути готовою до дій", - запевнив Павлюк.

Генерал впевнений, що військово-політичне командування вирішить питання наявності особистого озброєння і екіпірування для мобілізованих. Дещо складніша ситуація з технікою й боєприпасами великого калібру для артилерії. Але, на думку командувача, Захід допоможе Україні.

"Це питання ми вирішуємо і працюємо над ним. Ми працюємо у всьому світі, щоб знайти той ресурс, який потрібен нашій армії", - додав Павлюк.

Парламент станом на вечір 15 лютого зареєстрував 800 правок в урядовий законопроєкт про мобілізацію. Прогнозують, що до 21 лютого загальна кількість правок до законопроєкту перевищить три тисячі.

Народні депутати збираються ухвалити новий закон про мобілізацію вже в середині березня.

Зараз ви читаєте новину «У ЗСУ сказали, чи вдасться екіпірувати та навчити пів мільйона мобілізованих». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі