неділя, 18 лютого 2024 09:43

"Давайте дамо лопату": Малюська прокоментував мобілізацію засуджених

"Давайте дамо лопату": Малюська прокоментував мобілізацію засуджених
В Україні за ґратами перебувають тисячі людей, готових захищати Україну. Фото: ukrinform.ua

Міністр юстиції України Денис Малюська прокоментував пропозиції залучення до військової служби засуджених.

За його словами, якщо давати ув'язненим зброю ризиковано, то "можна дати лопату". Про це міністр сказав в ефірі національного телемарафону, передає Gazeta.ua.

Малюська зазначив, що нині в Україні за ґратами перебувають тисячі громадян, які готові захищати свою державу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тисячі засуджених бажають воювати у ЗСУ. Зокрема - з довічним

При цьому аналіз того, чи безпечні вони для несення військової служби, не займе багато часу. Адже всі ув'язнені вже проходили тестування на визначення ризику вчинення ними повторних злочинів.

"Мені складно уявити, яку небезпеку в лавах ЗСУ становитимуть ті, хто був засуджений за порушення правил дорожнього руху, коли наслідки були неумисними, або ті, хто вчинив корупційне порушення. Вони убивати з автомата своїх побратимів точно не будуть. Але й варто розуміти, що в армії зараз - це не тільки захищати батьківщину зі зброєю в руках, а це й будувати різні речі. Ризиковано давати автомат - давайте дамо лопату", - сказав Малюська.

У Верховній Раді розглядають новий урядовий законопроєкт щодо мобілізації.

Одне із запропонованих нововведень - мобілізація засуджених осіб, звільнених від відбування покарання з випробуванням. Передбачається, що вони, за бажанням, зможуть бути призвані на військову службу.

Зараз ви читаєте новину «"Давайте дамо лопату": Малюська прокоментував мобілізацію засуджених». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі