понеділок, 01 лютого 2010 16:55

У Швейцарії тваринам хочуть дозволити наймати адвокатів

У Швейцарії тваринам хочуть дозволити наймати адвокатів

В Швейцарії наступного місяця відбудеться референдум з приводу того, чи домашні тварини повинні мати право бути представленими адвокатами у суді, передає The Telegraph.

Якщо швейцарці ухвалять референдум, кожен округ країни буде зобов"язаний призначити адвоката, який би виступав від імені домашніх тварин, захищаючи їх від звинувачень.

Фермери і урядовці виступають проти цієї пропозиції. Проте після того, як борці за права тварин зібрали достатню кількість підписів для проведення всенародного голосування, питання було винесене на всенародне голосування.

За словами швейцарського "адвоката тварин" Антоніо Гоетшела, власники тварин зазвичай переконані, що їхньої так званої любові достатньо для морських свинок. Проте це - ігнорування прав тварин як живих істот, зокрема права на наявність співрозмовника.

Нещодавно країна провела референдум, щоб забезпечити захист "гідності" життя рослин. Також минулого року був прийнятий закон, який гарантує права всім живим істотам - від морських свинок до золотих рибок.

Переклад: Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «У Швейцарії тваринам хочуть дозволити наймати адвокатів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі