середа, 08 липня 2009 11:55

У Римі почались протести антиглобалістів проти саміту G8

У Римі почались протести антиглобалістів проти саміту G8
Італійська поліція заарештувала в Римі десять учасників демонстрації проти саміту лідерів країн Великої вісімки.

Маніфестація антиглобалістів, яких не пустили в Аквілу, де проходять переговори глав країн G8, швидко переросла в масові заворушення. Демонстранти закидали поліцію камінням та пляшками із запальною сумішшю.

У відповідь правоохоронні органи застосували сльозоточивий газ. При цьому були арештовані понад 10 винуватців заворушень.

Одночасно в Аквілі, як заявляє поліція, демонстрації антиглобалістів зупинені. Безпеку в місці зустрічі світових лідерів забезпечують більше 3 тисяч військовослужбовців, у тому числі елітні частини спецназу, десантники і навіть артилеристи.

Нагадаємо, у середу, 8 липня, в італійському місті Аквіла стартує саміт глав держав Великої вісімки.

Лідери Великої Британії, Німеччини, Італії, Канади, Росії, США, Франції та Японії проведуть три сесії, де обговорять кризу, глобальні виклики (бідність, зміну клімату) та актуальний політичний порядок денний: ситуацію навколо іранської ядерної програми, ядерну проблему Корейського півострова, близькосхідного врегулювання, передають Вести.ru.

Зараз ви читаєте новину «У Римі почались протести антиглобалістів проти саміту G8». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі