вівторок, 25 червня 2024 07:44

У Греції через аномальну спеку загинули шестеро відпочивальників

У Греції через аномальну спеку загинули шестеро відпочивальників
Це вже шоста смерть туриста у Греції, зафіксована у червні. Фото: pixabay.com

Через аномальну спеку у Греції з початку червня вже загинуло шестеро туристів.

У неділю на острові Крит виявили тіло 67-річного туриста із Німеччини, пише Reuters. Чоловік вирушив у похід до каньйону поблизу селища Суя, а за кілька годин зателефонував дружині й сказав, що йому зле.

"Спеціальний рятувальний підрозділ із безпілотниками помітив тіло чоловіка в каньйоні Тріпіті", - розповіли у поліції подробиці пошуково-рятувальної операції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під час паломництва від спеки померли понад 1,3 тис. вірян

Це вже шоста смерть туриста у Греції, зафіксована у червні. Під час хвилі аномальної спеки, коли температура повітря перевищувала +40°С, по усій країні зафіксували низку випадків смерті або зникнення відпочивальників.

Рятувальні групи досі розшукують двох француженок, 73 та 64 років, на острові Сікінос, а також 59-річного американського поліцейського, який відпочивав на острові Аморгос.

"Минулого тижня 55-річний громадянин США був знайдений мертвим на грецькому острові Матракі. Тіло загиблого туриста із Нідерландів виявили на острові Самос на початку місяця", - зазначає видання.

На тлі аномальної спеки у Греції люди гинуть прямо на вулицях. Країну охопила хвиля аномальної літньої спеки. 9 червня на грецькому острові Симі знайшли мертвим британського телеведучого Майкла Мозлі.

Зараз ви читаєте новину «У Греції через аномальну спеку загинули шестеро відпочивальників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі