четвер, 11 червня 2009 12:02

В Італії хотіли влаштувати великий теракт на саміті G8

В Італії хотіли влаштувати великий теракт на саміті G8

Італійська поліція заарештувала шістьох чоловік, які планували зробити теракт на липневому саміті G8, повідомляє LaRepubblica.

Теракт повинен був відбутися на острові Маддалена, де передбачалося провести саміт "вісімки". Пізніше зустріч світових лідерів перенесли в місто Аквіла, котрий серйозно постраждав від землетрусу на початку квітня.

Повідомляється, що п"ятеро підозрюваних на даний момент знаходяться у в"язниці, а один - під домашнім арештом. Всі вони були арештовані в рамках антитерористичної спецоперації.

За даними видання, одним із заарештованих є Луїджі Фалліко (LuigiFallico), який у минулому був пов"язаний з підпільною радикальною організацією "Червоні бригади".

Саміт G8 пройде в Аквілі 8-10 липня.


Червоні Бригади (італ. BrigateRosse) - підпільна ліворадикальна організація, котра діяла в Італії. Була заснована в 1970 році. Поєднувала методи міської партизанської війни з ненасильницькими методами (пропаганда, створення напівлегальних організацій на заводах і в університетах).

Червоні бригади ставили своєю за мету створення революційної держави в результаті озброєної боротьби і від"єднання Італії від альянсу західних держав (зокрема від блоку НАТО). У 1978 р. друге покоління Червоних бригад на чолі з Маріо Моретті викрали колишнього прем"єр-міністра від Християнсько-демократичної партії Альдо Моро, який був убитий ними через 54 дні.

У 1980-х роках група була практично повністю розгромлена зусиллями італійських слідчих.

Чисельність Червоних бригад доходила до 25000 чоловік, зайнятих різною діяльністю, як терористичною, так і напівлегальною, котра забезпечувала функціонування терористичних груп.

У 2000-х роках, для позначення всіх ліворадикальних організацій, журналісти почали використовувати термін Нові Червоні бригади.

Зараз ви читаєте новину «В Італії хотіли влаштувати великий теракт на саміті G8». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі