вівторок, 08 липня 2008 11:58

Світлана Медведєва змінила стиль для саміту "вісімки" (ФОТО)

 
Феєрверком і розкішною вечерею у японському стилі завершився вчора перший день саміту G8. Культурна програма почалася в холі готелю, де лідери країн "великої вісімки" залучилися до традиційного японського свята "Танабата" - "Фестивалю зірок". За традицією цього дня потрібно загадувати бажання. Їх необхідно записати на смужках паперу і розвішувати на гілках бамбука.

Керівники держав та їх дружини написали свої бажання заздалегідь, а потім повісили листочки на гілках бамбука у фойє готелю. У святі взяли участь і Дмитро Медведєв зі своєю дружиною Світланою. Пані Медведєва з"явилася на заході у незвичному для неї вбранні. Якщо раніше вона віддавала перевагу класичному стилю, то на свято Світлана прийшла у сукні в японському стилі, схожій на кімоно. Мабуть так на неї вплинула демонстрація вдягання 12-шарового кімоно, що влаштувала дружина прем"єра Кііоко Фукуда для дружин глав "великої вісімки".

У побажанні російського президента написано наступне: "Хай між Вегою і Альтаїром пролягає Чумацький шлях, але вони єдині у всесвіті завдяки непереможній силі їх почуттів. Для людей Землі ця істина вельми повчальна: нас теж об"єднує відповідальність за майбутнє нашого загального дому, мир, благополуччя і природу якого ми зобов"язані зберегти. Переконаний, що саміт "вісімки" на Хоккайдо внесе свій внесок у досягнення цієї загальної мети".

Після "Танабата" учасникам саміту продемонстрували японський танок, що виконали близько 200 переможців загальнонаціональних конкурсів. Учасники саміту спостерігали за ними з ґанку готелю, стоячи під прозорими парасольками оскільки на Хоккайдо йшов дощ.

Негода, втім, не завадила закінчити свято традиційним японським феєрверком. Його особливість в тому, що заряд закладається у великі циліндри зі стовбурів бамбука, які потрібно тримати в руках. Протягом хвилини звідти виривається п"ятиметровий язик полум"я. Відразу після цього шоу лідери "великої вісімки" відправилися на вечерю.

Фото Reuters

"Газета по-українськи"

Зараз ви читаєте новину «Світлана Медведєва змінила стиль для саміту "вісімки" (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі