середа, 01 жовтня 2008 16:47

Берлусконі пропонує розширити "велику вісімку"

Берлусконі пропонує розширити "велику вісімку"
Прем"єр-міністр Італії Сильвіо Берлусконі виступає за розширення формату G8 до G14, - згідно його пропозиції, до країн-членів "великої вісімки" на майбутньому в 2009 році в Італії саміті повинні приєднатися Індія, Єгипет, Китай, ЮАР, Бразилія та Мексика.

Ідея Берлусконі описана в книзі відомого італійського журналіста Бруно Веста "Подорож до іншої Італії", цитати з якої в середу опублікувала низка італійських ЗМІ.

У книзі повідомляється, що італійський прем"єр вже поділився своєю ідей на зустрічі G8, що пройшла цього року в Японії.

"У перший день відбудеться зустріч голів країн-членів "великої вісімки". У другий день до них приєднаються Індія, Китай, Південна Африка, Бразилія, Мексика, Єгипет (я надіслав їм

пропозицію вперше). Глави цих країн в перший день роботи саміту зустрінуться між собою. Таким чином, зустріч G8 стане зустріччю G14. У третій день заслуховуватимуть доповіді представників міжнародних організації ООН, ФАО, Всесвітнього банку, а також всі разом з Австралією, Таїландом, Південною Кореєю зустрінуться з делегаціями африканських країн, які досі були запрошені тільки на робочий обід. На зустрічі з африканськими країнами будуть обговорені актуальні проблеми цього континенту", - цитує книга слова Берлусконі.

Згідно його пропозиції, делегації всіх країн під час роботи саміту G8 мають відкрити свої офіси і прес-центри.

Саміт G8 пройде в 2009 році на острові Магдалена, розташованому недалеко від острова Сардіні. За словами Берлусконі, спеціально для учасників саміту будуть підготовлені два нових, великих і комфортабельних корабля. На них гості Італії здійснять морську прогулянку до Неаполя, повідомляє Сегодня.

Зараз ви читаєте новину «Берлусконі пропонує розширити "велику вісімку"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі