середа, 29 травня 2024 22:53

Спецтема: Війна Росії проти України

У Німеччині виступили проти публічного обговорення дозволу Україні завдавати ударів по території РФ

У Німеччині виступили проти публічного обговорення дозволу Україні завдавати ударів по території РФ
Дискусії про дозвіл Україні завдавати ударів по території Російської Федерації мають походити непублічно, заявив міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус. Фото: Getty Images

Дискусії про дозвіл Україні завдавати ударів по території Російської Федерації мають походити непублічно.

Це в інтересах військової тактики та стратегії. Про це заявив міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус, якого цитує Bild.

Пісторіус наголосив, що в інтересах військової тактики та стратегії має бути зрозуміло, що не варто публічно обговорювати, що можливо і що дозволено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Канада також дозволила Україні бити своєю зброєю по території РФ

"Міжнародне право дозволяє все це. Те, що потім детально врегульовується між державами, як сказав вчора канцлер, є врегулюванням між державами", - додав німецький міністр.

Пісторіус сказав, що хотів би тримати цю дискусію поза увагою громадськості.

"Я не вірю, що Кремль скаже нам, що він готовий робити, де він готовий використовувати яку зброю", - сказав міністр.

Союзники, які постачають зброю Україні, мають скасувати заборону на її використання для ураження військових об'єктів на території РФ.

Інакше Сили оборони не зможуть ефективно захистити територію України, особливо прикордонні райони, які жорстоко атакує агресор. Про це в інтерв'ю The Economist заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.

Зараз ви читаєте новину «У Німеччині виступили проти публічного обговорення дозволу Україні завдавати ударів по території РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі