середа, 29 травня 2024 19:43

Спецтема: Війна Росії проти України

Канада також дозволила Україні бити своєю зброєю по території РФ

Канада також дозволила Україні бити своєю зброєю по території РФ
Канада також дозволила Україні бити своєю зброєю по території РФ. Фото: ілюстративне

Збройні сили України можуть використовувати озброєння, передане Канадою, для ударів по військових цілях на російській території.

Оттава не надавала Києву жодних умов. Про це заявила канадська міністерка закордонних справ Мелані Жолі під час пресконференції зі шведським колегою Тобіасом Більстремом.

За словами Жолі, питання щодо відповідного дозволу є важливим для Канади. Вона зазначила, що говорила із главою МЗС Швеції про зняття обмеження для України щодо ураження цілей у РФ зброєю союзників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фінляндія дозволила Україні бити своєю зброєю по території РФ

"І в Канаді немає жодних умов для постачань зброї в Україну, і тому ми продовжуватимемо працювати зі Збройними силами України", - сказала вона.

Канадська міністерка вважає, що її країна має бути у перших рядах у цьому питанні, бо Росія не має "червоних ліній" у війні.

Вона підкреслила, що Оттава готова надалі допомагати Україні, й показати державі, що канадська сторона на її боці.

Вона також додала, що на наступних зустрічах із союзниками з НАТО її країна обговорюватиме відповідний дозвіл з іншими державами.

Союзники, які постачають зброю Україні, мають скасувати заборону на її використання для ураження військових об'єктів на території РФ.

Інакше Сили оборони не зможуть ефективно захистити територію України, особливо прикордонні райони, які жорстоко атакує агресор. Про це в інтерв'ю The Economist заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.

Зараз ви читаєте новину «Канада також дозволила Україні бити своєю зброєю по території РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі