середа, 24 серпня 2011 19:03

У найбільший в Україні коровай "влили" 10 літрів горілки
14

Фото: Фото: Аріна Кантоністова

У Вінниці на День незалежності спекли найбільший коровай  в Україні. Його вага 1500 кг, займає 16 кв м (4000 на 4300 см). На святі був присутній представник Книги рекордів України, який о 17.00 офіційно зареєстрував вінницький коровай, як найбільший коровай в Україні

"На його виробництво було витрачено близько  175 кг цукру, 2000 яєць, 350 літрів молока, 44 кг дріжджів, 50 кг селянського масла, 11 кг меду, 9 кг ванільного цукру, 18 л олії, 10 літрів горілки та 1 тонну борошна вищого гатунку. Він буде не лише велетенський, а й випечений за всіма канонами, за старовинним українським рецептом, прикрашений за національними традиціями", - каже ініціатор створення найбільшого короваю, депутат Вінницької обласної ради Наталя Гетце. -  Я щаслива від того, що сьогодні маю можливість розділити цей коровай між  всіма мешканцями міста та гостями свята. Я вдячна всім хто долучився до встановлення рекорду, а особливо пекарям торгівельної мережі "Варшава", котрі мудрували над створенням цього шедевру"

Коровай виставили на перехресті проспекту Юності та вулиці Порика. Символи з глазурі: герб України, Біблія, "Кобзар", Конституція держави та жовто-блакитний прапор довелося зняти. На сонці ті почали танути. Їх переклали на окремий стіл під навісом.

Святкування розпочалося парадом: автопробіг весільних кортежів, поєднання автоколони із пішохідним парадом. В ньому взяв участь духовий оркестр Лодзинського воєводства Республіки Польща, який спеціально приїхав до Вінниці.

Наприкінці святкування короваєм-рекордсменом пригостять всіх бажаючих.

Зараз ви читаєте новину «У найбільший в Україні коровай "влили" 10 літрів горілки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі