понеділок, 30 серпня 2010 13:21

На день міста у Рівному пригощали 180-кілограмовим короваєм (ФОТО)

180-кілограмовим весільним короваєм частували учора ввечері всіх рівнян місцеві пекарі. В останню неділю літа у Рівному святкують день міста. Цього разу спекли хліб, що претендує на новий рекорд України.

На диво-коровай пішло 185 яєць, 8 кілограмів дріжджів та 130 кг борошна. Його навмисне зробили багатоярусним. Він не цільний, а складається з 25 шматків.

"Семеро моїх працівників пекли його 6 діб. Готували здобу по частинах, щоб потім було легше ділити. Зверху коровай прикрашений колосками, голівками маку та калиною", - розповів директор "Поліссяхліб" Віктор Нагорнюк.

Коровай виставили посеред майдану Незалежності. Нарізати його прийшов міський голова Володимир Хомко, підперезаний вишитим рушником. Перший шматок відрізав подружжю, яке прожило разом 57 років. Решту поділив на частини для 9 пар, які у цей день одружувались.

Молодята по черзі підходили до мера по шматок короваю та пам"ятну тарілку. За традицією, на свято міста меру дозволено перецілувати усіх наречених.

"Повірите, я цього дня чекаю цілий рік. Коли ще така нагода трапиться", - сміється міський голова.

Після наречених короваєм пригощали дітей, яких пропустили через міліцейський кордон.

Торік у Рівному на день міста спекли коровай-рекордсмен вагою 175 кілограмів. Його з"їли за 20 хвилин.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «На день міста у Рівному пригощали 180-кілограмовим короваєм (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі