вівторок, 25 вересня 2007 07:05

У Котельві спекли 210-кілограмовий коровай

Автор: фото: Олександр ЛУЦЕНКО
  У суботу на Театральній площі Полтави виставляють 210-кілограмовий хліб із Котельви. На його виготовлення пекарі агрофірми ”Маяк” витратили дві доби. Коровай безкоштовно роздали людям десь за півгодини
У суботу на Театральній площі Полтави виставляють 210-кілограмовий хліб із Котельви. На його виготовлення пекарі агрофірми ”Маяк” витратили дві доби. Коровай безкоштовно роздали людям десь за півгодини

На ярмарок хліба, меду і квітів "Краса Полтавщини в гармонії з природою" 22 вересня до обласного центру з"їхалися представники понад 80 підприємств.

На Театральній площі біля паляниці заввишки 1,5 м фотографуються діти й дорослі. Неподалік дві жінки роздають печені булочки-"шишки".

— Оцей хліб пекли дві доби я і ще два пекарі Вікторія Паутова і Любов Кашуба, — каже пекар агрофірми "Маяк" із селища Котельва Раїса Дяченко, 48 років. Виймає з кошика булку у вигляді шишки й дає дівчатам, що підійшли. — Ми окремо випікали 12 коржів, а потім встановили їх ось у таку конструкцію.

Хліб прикрашений калиною, випеченими колосками пшениці й шишками. Знизу обкладений айстрами та чорнобривцями. Про секрети випічки й композиції не розповідають. Зверху на ньому — напис із випеченого тіста "Агрофірма "Маяк", нижче — "Хліб — усьому голова". Видно, що коржі встановили на триярусному круглому столі. Чітко виокремлюються п"ять великих частин.

— Подібну композицію з хліба ми в цьому році вже виставляли на Сорочинському ярмарку. Коровай був 175 кілограмів, — каже завідувачка торгово-побутовим комплексом агрофірми "Маяк" із селища Котельва Наталія Прийма, 32 роки. — Це вже досконаліша форма. Тепер він має 210 кілограмів.

Зараз ви читаєте новину «У Котельві спекли 210-кілограмовий коровай». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі