понеділок, 10 травня 2021 09:10

Вбивця-клоун чекав смертної кари 14 років

10 травня 1994 року стратили серійного маніяка-вбивцю Джона Вейна Гейсі. Він винен у ґвалтуванні, знущанні та вбивстві 33 юнаків. Гейсі, якого прозвали вбивцем-клоуном, багато років приховував збочені бажання під обличчям мецената і добропорядного чоловіка.

Джон Вейн Гейсі народився 1942 року в американському Чикаго. Його батько Стенлі Гейсі часто вживав алкоголь і постійно бив дружину та сина. У ранньому дитинстві сусідська дівчина сексуально домагалася Джона Вейна. У підлітковому віці його спокусив друг батька. Стосунки із дівчатами не складалися. У 17 років під час статевого акту з жінкою він втратив свідомість, після чого почав уникати дівчат.

Гейсі покинув навчання в школі і поїхав до Лас-Вегасу. Влаштувався в місцевий морг. Згодом роботодавець виявив, що молодий співробітник глумився над трупами. Власник моргу заявив до поліції, але правоохоронці не звернули увагу на майбутнього маніяка.

У 1964 році переїхав до штату Айова, де оселився і одружився в місті Ватерлоо. Гейсі влаштувався керівником у кафе завдяки вітчиму дружини, який володів рестораном швидкого приготування KFC. Майбутній злочинець працював по 12 год. на день, у вільний час - відпочивав з родиною і друзями, відвідував кінотеатри і ресторани.

Але він проводив багато часу на роботі не лише задля кар'єрного росту, а й щоб залишитися наодинці з підлітками, які працювали в ресторані. Гейсі отримував задоволення від того, що примушував хлопців до орального сексу. Підлітки мовчали, бо боялися помсти з боку начальника. Через деякий час один з працівників Дональд Воорхіз заявив до поліції і довів до суду. Гейсі зізнався в домаганнях і розкаявся в скоєному. Його засудили до 10 років, але провів у в'язниці всього 18 місяців за хорошу поведінку.

Автор: stoneforest
  10 травня 1994 року стратили серійного маніяка-вбивцю Джона Вейна Гейсі
10 травня 1994 року стратили серійного маніяка-вбивцю Джона Вейна Гейсі

Дружина розлучилася з Гейсі одразу після вироку. Після звільнення з в'язниці він повернувся до рідного міста. Чоловік придбав будинок, почав будівельний бізнес і вступив у Демократичну партію США. Згодом одружився вдруге - на колишній однокласниці, яка мала двох дітей.

1972 року Гейсі вперше вбив юнака. Жертвою став його молодий коханець Тімоті Маккой. Він зранку вирішив приготувати сніданок, після чого підійшов до лежачого Гейсі з ножем. Той подумав, що юнак хоче напасти. Почалася бійка, внаслідок якої Маккой загинув.

Три роки потому Гейсі розлучився з другою дружиною, яка втомилася терпіти його збочення. Друге вбивство трапилося під час шлюборозлучного процесу. Маніяк заманив до себе підлітка, ґвалтував і катував його.

Прізвисько "клоун" Гейсі отримав через те, що часто виступав у костюмі клоуна на дитячих святах і вечірках. Часто запрошував юнаків у гості або ж на співбесіду до себе додому. Він ґвалтував, бив і катував хлопців, після чого вбивав.

Після зникнення 15-річного Роберта Піста, якого бачили разом з Гейсі і який хотів влаштуватися до нього на роботу, поліцейські обшукали підвал. У ньому виявили 29 жертв. Ще чотири Гейсі втопив у річці. Маніяка звинуватили у вбивстві 33 юнаків. Суд над Грейсі відбувся 13 березня 1980 року. Його засудили до 21 довічного ув'язнення і 12 страт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Серійний маніяк помер у своїй камері

14 років Гейсі чекав вердикт про смертну кару. У тому, що рішення відтягувалося, причиною були і регулярні апеляції вбивці. Він заперечував провину. У в'язниці маніяк писав книги і малював. 10 травня 1994 року вирок було виконано. Перед смертельною ін'єкцією останніми словами вбивці було: "Поцілуйте мене в дупу".

У в'язниці Джон Вейн Гейсі зайнявся живописом. Після страти його роботи було куплено з аукціону за $20 тис. Джо Ротом - жертвою маніяка. Він спалив усі картини.

Зараз ви читаєте новину «Вбивця-клоун чекав смертної кари 14 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі