понеділок, 14 червня 2010 08:47

У Киргизстані затримали організатора масових безладів у Оші

У Киргизстані затримали організатора масових безладів у Оші

Влада Киргизстану оголосила про затримання людини, підозрюваної в організації і проведенні масових заворушень у Оші.

Як заявив комендант Джалал-Абаду і Сузакского району Кубатбек Байболов, затримали "відому політичну особистість". "Зараз він вже дає свідчення, під час яких повідомив, що до цих безладів мають відношення і представники інших політичних партій", - повідомив комендант.

Прізвище затриманого в інтересах слідства не розголошується. Згідно зі свідченнями затриманого, причиною організації заворушень було бажання окремих політичних сил зірвати проведення референдуму в країні і скинення існуючої державної влади.

Байболов відзначив, що в Джалал-Абаді діють провокаційні сили, переодягнені найчастіше у міліцейську форму і маскувальні костюми. "Дані групи обстрілювали як киргизів, так і узбеків. Ми пізніше озвучимо їхні імена", - сказав він.

Минула ніч в Оші пройшла спокійно. До міста прибули близько 50 ветеранів спецслужб з Бішкека. Також близько 100 ветеранів були відправлені до міста Джалал-Абад. Стрілянина в Оші припинилася.

Нагадаємо, жертвами міжетнічного протистояння на півдні Киргизстану, за останніми даними, стали 113 людей, близько 1,5 тис. отримали поранення.

Интерфакс
Зараз ви читаєте новину «У Киргизстані затримали організатора масових безладів у Оші». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі