субота, 12 червня 2010 11:52

Киргизія просить Росію ввести миротворців

Киргизія просить Росію ввести миротворців

Тимчасовий уряд Киргизії на чолі з Розою Отунбаєвою 12 червня звернувся до Росії з проханням ввести миротворців для припинення масових заворушень і міжетнічних сутичок між киргизами і узбеками в місті Ош.

"Зі вчорашнього вечора ситуація переходить через край, нам потрібне введення інших військових сил, щоб купірувати ситуацію. У зв'язку з цим ми звернулися за допомогою до Росії", - сказала Отунбаєва, відзначивши, що надіслала російському керівництву офіційний лист.

Поки що не ясно, про які саме миротворчі сили - ОДКБ або ШОС - йде мова. Отунбаєва відзначила, що це питання поки не визначене, оскільки раніше ще не було прецеденту використання озброєних сил цих організацій для миротворчих місій.

Як повідомили "Інтерфакс" в прес-службі МВС Киргизії, у суботу в Бішкеку біля Ошського ринку сталася масова бійка.

За даними міліції в ній брало участь близько 100 осіб.

У даний час на місце події виїхали підрозділи міліції і оперативно-слідча група для з'ясування обставин.

У прес-службі Мінохоронздоров'я повідомили, що "в район ринку було направлено декілька машин швидкої допомоги, але ніхто з учасників колотнечі по медичну допомогу не звертався".

Очевидці повідомляють, що велика частина учасників бійки змішалася з натовпом на ринку і міліції нікого не вдалося затримати.

У той же час, узбецькі прикордонники закрили в'їзд жителям Киргизії на свою територію, повідомила в суботу держприкордонслужба Киргизії.

У минулу п'ятницю киргизькі прикордонники звернулися до узбецьких колег з проханням обмежити або тимчасово закрити переїзд сумісного кордону узбецькими громадянами, які використовують транзитний коридор у напрямі узбецьких анклавів на киргизькій території, зокрема, Сох і Шахмардан.

Як повідомлялося, в Оші все ще триває стрілянина. МОЗ республіки повідомив про 51 загиблого. 700 людей були змушені звернутися за медичною допомогою.

Влада наразі набирає добровольців для придушення заворушень.

Интерфакс-Украина, РИА Новости.

Зараз ви читаєте новину «Киргизія просить Росію ввести миротворців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

21

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі