пʼятниця, 11 червня 2010 11:07

Нова хвиля безладів в Киргизії. Десятки жертв

Нова хвиля безладів в Киргизії. Десятки жертв

На півдні Киргизії в Ошській області минулої ночі сталися масові безлади, в результаті яких 14 осіб загинули і 148 поранені.

За інформацією прес-служби МОЗ республіки, в даний момент госпіталізовано 94 людини, велика частина з них з вогнепальними пораненнями.

Тим часом, як зазначає "Інтерфакс", у місті зберігається напружена обстановка, з різних кінців чутна стрілянина і крики, група молодих людей, озброєних прутами.

За словами очевидців в окремих районах міста дороги перекриті. Міліція пострілами в повітря присікає стихійні виступи натовпу, але вона намагається знову пройти до центру міста.

У п'ятницю вранці в місто прибули додаткові підрозділи силових структур. Військові пересувалися на трьох БМП і декількох вантажних автомобілях. Крім того, в колоні рухалися два БТР і важка бронетехніка. Рішення про введення додаткових підрозділів було прийнято тимчасовим урядом Киргизії.

У свою чергу, місцева влада ухвалила рішення про введення в Оші комендантської години.

"З метою врегулювання ситуації і запобігання зіткнень молоді в Оші, Узгене, а також Карасуйском і Араванском районах Ошської області введено надзвичайний стан і комендантську годину Комендантом міста призначено заступником міністра внутрішніх справ Бакит Алимбеков", - повідомив представник тимчасового уряду Киргизії Фарід Ніязов.

За його словами, комендантська година введено з 20.00 до 6.00.

Підрозділи ж МВС республіки переведені на посилений режим служби.

"Усі підрозділи МВС республіки у зв'язку з подіями в Оші переведені в режим посиленого несення служби", - сказав він.

Центральна ж влада не надала конфлікту в Оші серйозного значення. Так за словами в.о. президента Киргизії Рози Отунбаєвої, головною причиною заворушень є зіткнення на побутовому грунті.

На думку ж експертів, наслідком сутичок в Оші може бути зміна державного ладу в країні.



Зараз ви читаєте новину «Нова хвиля безладів в Киргизії. Десятки жертв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі