субота, 10 вересня 2011 11:01

У Ярославлі прощаються з хокеїстами "Локомотива"

У Ярославлі прощаються з хокеїстами "Локомотива"

Ярославль прощається з хокеїстами і тренерами "Локомотива", які загинули в авіакатастрофі. Панахида почалася сьогодні в спорткомплексі "Арена-2000", де команда проводила свої матчі чемпіонату Континентальної хокейної ліги.

З раннього ранку, незважаючи на проливний дощ, до палацу спорту йдуть вболівальники з квітами, портретами, свічками, траурними значками. Серед них - не тільки ярославці, а й люди з інших міст країни. Вшанувати пам'ять своїх друзів приїхали представники всіх російських хокейних клубів та керівники КХЛ. Для родичів загиблих і бажаючих попрощатися зі спортсменами з Москви в Ярославль був відправлений спеціальний поїзд.

У спорткомплексі "Арена-2000" проходить прощання з чотирнадцятьма хокеїстами. Тіла інших загиблих відправлені на їхню батьківщину - в інші російські міста і за кордон. Вболівальники перед палацом спорту не приховують сліз...

"Це біда, яку ми ніколи не забудемо. В те, що трапилося до цих пір неможливо повірити", - говорить один з прихильників ярославської хокейної команди.

Гравець "Локомотива" Максим Зюзякін, завдяки щасливому випадку не потрапив на той трагічний рейс, зміг лише вимовити: "Всі хлопці такі класні, багато було справжніх друзів...".

"Цей клуб повинен жити, його обов'язково треба відродити", - упевнений колишній гравець команди Ілля Горохов.

Після панахиди біля спорткомплексу пройде траурний мітинг. Похорони відбудуться на центральному міському кладовищі. За рішенням губернатора Сергія Вахрукова в Ярославській області в ці дні оголошено жалобу.

Нагадаємо, літак Як-42 з "Локомотивом", що летів до Білорусі на матч з мінським "Динамо", розбився 7 вересня під Ярославлем. З 45 чоловік, що знаходилися в літаку, вижили двоє: хокеїст Олександр Галімов і бортпровідник Олександр Сізов, за життя яких борються лікарі. На борту була вся хокейна команда "Локомотив" - 37 осіб. До її складу входили спортсмени і тренери з різних міст Росії, семи інших країн. Серед загиблих - українці Данило Собченко, Віталій Анікеєнко, Олександр В'юхін.

На місці падіння літака поблизу села Туношна під Ярославлем і біля будівлі палацу спорту "Арена-2000" зведуть меморіали на пам'ять про жертви трагедії.

Зараз ви читаєте новину «У Ярославлі прощаються з хокеїстами "Локомотива"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі