четвер, 24 грудня 2009 12:30

У 2010 помре Фідель Кастро і повалять режим Чавеса - Newsweek

У 2010 помре Фідель Кастро і повалять режим Чавеса - Newsweek

Зовсім скоро в житті Фіделя Кастро почнеться зворотний відлік. Згідно прогнозам на 2010 рік, опублікованими в електронній версії журналу Newsweek, 83-річний кубинський лідер, що страждає з 2006 року на хворобу кишківника, помре в найближчі 12 місяців.

Можна тлумачити це як пророцтво чи побажання, але смерть Фіделя Кастро фігурує серед десяти прогнозів, які американський журнал публікує на наступний рік.

Згідно прогнозам Newsweek, після смерті Фіделя на острові почнеться перехідний період, який піде в мирному руслі. Рауль Кастро встановить контакт з Вашингтоном, а Ґілларі Клінтон оприлюднить план заходів з нормалізації двосторонніх відносин до 2013 року.

"Куба не стане іншою відразу, але смерть Фіделя буде означати, що всі ідеологічні обмеження, пов"язані з його ім"ям, уже будуть розглядатися під іншим кутом", - відзначає Newsweek.

Не наводячи будь-якого обґрунтування своїх прогнозів на майбутній рік, журнал також прогнозує повалення венесуельського президента Уго Чавеса в результаті державного перевороту.

Економічний спад і зростаюче невдоволення народних мас покінчать, як стверджується в публікації, з "дутої популярністю" боліваріанського лідера.

Більш райдужні перспективи вимальовуються на майбутній рік для Бразилії.

Бурхливе економічне зростання перетворить її в наступному році на "новий Китай".

Згідно з тижневиком, нова військова стратегія американського президента Барака Обами в Афганістані повинна увінчатися успіхом. А ось Китаю і Європі він пророкує невдачі в економіці. Старий Світ очікують соціальні зіткнення на етнічному грунті. Стосовно Ірану буде вжито санкції у зв"язку з його ядерною програмою, а в Пакистані відбудеться черговий військовий переворот.

Иносми.ру

Зараз ви читаєте новину «У 2010 помре Фідель Кастро і повалять режим Чавеса - Newsweek». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі