четвер, 29 жовтня 2009 13:34

Фідель Кастро почувається добре

Фідель Кастро почувається добре
Лідер кубинської революції Фідель Кастро виглядає "сильним і динамічним", повідомила в середу на прес-конференції в кубинській столиці глава Всесвітньої організації охорони здоров"я Маргарет Чен (Margaret Chan).

Під час зустрічі що відбулася у вівторок Кастро і Чен обговорювали проблеми боротьби з грипом A/H1N1, а також кліматичні зміни та охорону навколишнього середовища.

"Я не отримувала дозволу від Фіделя Кастро, щоб говорити про його здоров"я. Я лікар, і розумію важливість конфіденційності, але мушу сказати, що він виглядає чудово", - сказала вона, відповідаючи на запитання про самопочуття лідера кубинської революції.

За її словами, Кастро перебуває у гарній фізичній формі, і виглядає "сильним і динамічним".

Після зустрічі, розповіла Чен, Кастро провів її, і, пройшли вони пішки "досить велику відстань".

"Я втомилася (після пішої прогулянки), а він - ні ... Мені він видався дуже сильним", - додала вона.

Кастро переніс у 2006 році операцію на кишківнику

За словами Чен, вона зустрічалася з багатьма лідерами держав, і її вразило те, як Фідель Кастро розуміє проблеми охорони здоров"я. Він разюче піклується про здоров"я кубинців, продовжила глава ВООЗ.

"Якщо хтось із вас лікар і при цьому не дуже сильний в охороні здоров"я, то краще не кажіть про це йому, тому що Фідель знає про це більше, ніж хто б то не був", - сказала Чен, звертаючись до журналістів.

Кастро переніс у 2006 році операцію на кишківнику, після чого перестав відвідувати публічні заходи. Лідер кубинської революції регулярно виступає в місцевій пресі зі статтями з циклу "Роздуми", а також зустрічається з політиками та громадськими діячами, які відвідують його країну.

За матеріалом: РИА Новости

Зараз ви читаєте новину «Фідель Кастро почувається добре». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі