середа, 08 травня 2024 04:12

Данія надасть Україні гуманітарну допомогу в €33,5 млн

Данія надасть Україні гуманітарну допомогу в €33,5 млн
Міністр у справах міжнародного розвитку Данії Ден Йоргенсен повілдомив про гуманітарну допомогу для України. Фото: nikvesti

Данія виділить Україні пакет допомоги на суму в €33,5 млн.

Гроші виділені, як термінова гуманітарна допомога та захист для найбільш вразливих груп населення. Про це повідомив міністр у справах міжнародного розвитку Данії Ден Йоргенсен.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нідерланди виділили мільярд євро на зброю для України. Ще €400 млн - на відбудову

У рамках цього пакету надається базова надзвичайна допомога у вигляді продовольства, медикаментів, води та житла для українців у найбільш постраждалих від війни районах.

Як повідомили в уряді країни, близько 40% українців потребують гуманітарної допомоги. і додають, що ситуація в Україні "надзвичайно серйозною".

"Особливо катастрофічного рівня досягла ситуація в прифронтових районах. Багато жінок і дітей особливо вразливі. За допомогою цього нового пакету підтримки ми прагнемо забезпечити невідкладну гуманітарну допомогу та захист, що рятує життя, для найбільш вразливих груп", – сказав Йоргенсен.

€4,4 млрд додатково виділив Уряд Нідерландів.

Кошти підуть на військову та гуманітарну підтримку України на період 2024-2026 років.

Зараз ви читаєте новину «Данія надасть Україні гуманітарну допомогу в €33,5 млн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі