вівторок, 15 грудня 2009 11:46

Чавес присудив Обамі Нобелівську премію війни

Чавес присудив Обамі Нобелівську премію війни

Президент Венесуели Уго Чавес різко розкритикував політику США на закритті саміту Боліваріанського альянсу народів нашої Америки (АЛБА) в Гавані.

Він заявив, що США оточили Венесуелу військовими базами на Арубі, Кюрасао і в Колумбії, де американська армія дістала доступ до семи військових баз. США не зможуть перемогти Венесуелу, навіть якщо створять тисячу баз, заявив венесуельський президент під оплески залу.

"Знайте, це лауреат Нобелівської премії війни", - додав він, кажучи про президента США.

Чавес прокоментував також заяву державного секретаря США Гілларі Клінтон, яка попередила Болівію і Венесуелу "про небажані для них наслідки", які викличе розвиток їхніх відносин з Іраном.

"Це дурна погроза. Ми не боїмося вас", - заявив венесуельський лідер.

При цьому він вказав, що, за порадою держсекретаря, "зважує можливі наслідки" і відносини Венесуели "з народом і урядом Ірану зміцнюватимуться з кожним днем".

Чавес підкреслив, що не тільки Венесуела розширює зв"язки з Іраном в Латинській Америці. Він нагадав, що нещодавно президент Ірану Махмуд Ахмадінежад відвідав з візитом Бразилію.

Раніше цього дня з трибуни саміту АЛБА виступав друг і послідовник венесуельського лідера Ево Моралес. Він теж вимовив необхідні слова залякування на адресу Сполучених Штатів, пообіцявши "другий В"єтнам", якщо Штати продовжать свою "мілітаристську агресію" в регіоні. І так же, як і Чавес, президент Болівії рішуче відкинув попередження Гілларі Клінтон про небажаність розвитку зв"язків Болівії та Венесуели з Іраном, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Чавес присудив Обамі Нобелівську премію війни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі