пʼятниця, 26 квітня 2024 22:42

Спецтема: Війна Росії проти України

Пентагон повідомив, яке озброєння увійде до пакета військової допомоги Україні

Пентагон повідомив, яке озброєння увійде до пакета військової допомоги Україні
Україна отримає від США потужний пакет військової допомоги. Фото: varta1

Міністерство оборони США замовить для України додаткові боєприпаси для систем Patriot, NASAMS і HIMARS, 155-мм та 152-мм артилерійські снаряди, підривні снаряди та високоточні авіаційні боєприпаси.

Замовлення буде зроблене в межах пакета військової допомоги на 6 мільярдів доларів, повідомляє сайт Пентагону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Остін вважає, що виживання України під загрозою

Також Україна отримає обладнання для інтеграції західних пускових установок, ракет і радарів з українськими системами ППО, засоби протидії дронам, радіолокаційні станції, протиартилерійські радари, дрони Switchblade та Puma й засоби підтримки українського виробництва дронів.

Крім того, США планують замовити безпілотні авіаційні комплекси, тактичні транспортні засоби для буксирування озброєння та техніки, стрілецьку зброю та патрони до неї й запчастини та технічне обслуговування.

20 квітня Палата представників США проголосувала за законопроєкт про допомогу Україні. Президент Джо Байден вже підписав цей законопроєкт. Документом передбачено виділення понад $60 млрд. Третина пакета - на поповнення арсеналів США, а пряма фінансова допомога - як кредит.

Після 21-го засідання у форматі "Рамштайн" очільник Пентагону Ллойд Остін підтвердив, що США виділяють 6 мільярдів доларів на військову допомогу Україні у межах механізму USAI.

Зараз ви читаєте новину «Пентагон повідомив, яке озброєння увійде до пакета військової допомоги Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі