четвер, 13 травня 2010 10:37

Туреччина не дозволила Росії побудувати у себе "Південний потік"

Туреччина не дозволила Росії побудувати у себе "Південний потік"

Президент Росії Дмитро Медведєв не зміг переконати турецьку владу прийняти документ, який дозволив би вести будівництво російсько-італійського газопроводу South Stream на території Туреччини.

За даними ЗМІ, під час візиту російського президента передбачалося підписати "дорожню мапу" з умовами прокладки South Stream у виключній економічній зоні Туреччини в Чорному морі.

Дмитро Медведєв учора лише висловив надію, що дві країни зможуть просунутися в реалізації проектів South Stream і Blue Stream-2, які "також спрямовані на зміцнення енергобезпеки наших країн і дозволяють відкривати транспортні коридори, більш ефективно забезпечувати країни Європи та інші країни".

Глава East European Gas Analysis (США) Михайло Корчемкін вважає, що документ не був підписаний в Анкарі, так як російська сторона вписала в "дорожню мапу" умови, неприйнятні для Туреччини.

"Напевно, Москва хоче отримати ексклюзивне право на транзит енергоресурсів, що припускає відмову Анкари від участі в проекті Nabucco. Не виключаю, що Кремль переконував владу Туреччини в нежиттєздатності цього альтернативного проекту у зв'язку з відсутністю у нього ресурсів. Проте в Туреччині дотримуються іншої думки. Адже чим довше Анкара буде тягнути з рішенням, тим більше отримає вигод і пільг від Москви", вважає експерт.

Комерсант

Зараз ви читаєте новину «Туреччина не дозволила Росії побудувати у себе "Південний потік"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі