субота, 24 квітня 2010 09:25

Азаров готовий продати "нікому не потрібну" українську трубу

Азаров готовий продати "нікому не потрібну" українську трубу

Росія не дала гарантій щодо транзиту газу територією України.

Про це в п"ятничному ефірі телеканалу "Інтер" заявив прем"єр-міністр України Микола Азаров.

"Через Україну проходить газотранспортна магістраль, найбільша в Європі, тому що вона забезпечує передачу газу на виході 150 млрд кубометрів. На експлуатації цієї системи країна могла б заробляти на рік 6 млрд доларів як мінімум. Колосальні гроші", - зазначив прем"єр.

"Найважливіші питання, які ми ставили в сукупності з іншими питаннями - ми говорили: дайте нам гарантії прокачування газу. Адже завдяки найдурнішій політиці попереднього уряду Росія почала будувати обхідні газопроводи навколо України", - підкреслив Азаров.

"Ми ставимо питання: "якщо ви не прокачуватимете через нашу ГТС необхідну кількість газу, нам доведеться її ліквідувати, вона ж згниє, ми несемо колосальні витрати на її утримання, дайте нам гарантії", - наголосив прем"єр.

На питання ведучого, чи дала Росія такі гарантії, Азаров відповів: "Звичайно, ні. Тому що, такі проекти як "Північний потік" і "Південний потік", над якими працювали три роки, за два-три місяці переговорів не закриваються. Це переговори, що зачіпають інтереси Європи, Росії".

"За цих 5 років Україна представлена була, як нестабільна держава, яка не має можливості забезпечити стабільне прокачування газу. В нас перестали вірити і Росія, і ЄС", - підкреслив прем"єр.

"Пригадайте, скільки було крику і шуму, що нібито ми хочемо трубу продати. Та ми готові її продати, нікому вона не потрібна зараз. Нікому не потрібна абсолютно", - заявив Азаров.

Після уточнюючого питання ведучого, прем"єр сказав, що "це ж полеміка, звичайно ми нікому не збираємося її продавати".

"Але ми готові дати гарантії, що ми будемо надійними транзитерами газу. Але, щоб ми ними були зараз, нам треба вкласти ресурс в її модернізацію", - додав він.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Азаров готовий продати "нікому не потрібну" українську трубу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

51

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі