вівторок, 01 вересня 2020 03:42

Швидке закінчення карантину може призвести до катастрофи - ВООЗ

Швидке закінчення карантину може призвести до катастрофи - ВООЗ
В ВООЗ розповіли про швидке закінчення карантину. Фото: Reuters

Всесвітня організація охорони здоров'я підтримує відкриття країн після карантину, але дуже важливо дотримуватися ряду рекомендацій у сфері безпеки, щоб не допустити масштабної катастрофи.

"ВООЗ повністю підтримує зусилля по відкриттю економік і спільнот. Ми хочемо бачити, як діти повертаються до шкіл, а люди на свої робочі місця. Але це повинно бути зроблено безпечно", - заявив на брифінгу генеральний директор ВООЗ Тедрос Адханом Гебреєсус.

Країнам, які відкриють кордони і пустять на самоплив поширення коронавірусу, потрібно приготуватися до неприємних наслідків таких дій.

"Якщо країни серйозно налаштовані на те, щоб відкритися, вони повинні бути серйозно налаштовані на боротьбу з передачею Covid-19", - заявив Гебреєсус.

Чим більше "держави контролюють поширення вірусу, тим більше вони можуть відкриватися". Але скасовувати всі заходи відразу без будь-якого контролю - "це шлях до катастрофи".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Причиною спалаху Covid-19 є масові заходи - Ляшко

Число хворих Covid-19, за даними на ранок 31 серпня, досягло в світі 25 384 579 осіб, за добу додалося 220 702 заражених.

Зараз ви читаєте новину «Швидке закінчення карантину може призвести до катастрофи - ВООЗ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі