пʼятниця, 28 травня 2021 14:43

Суне похолодання: українців засмутили прогнозом на вихідні

На вихідних українців чекає похолодання. Сильний вітер задуватиме з півночі та північного заходу.

Уже в суботу температура повітря в західних, північних та частині центральних областей буде невисокою, як для кінця травня, повідомляє синоптикиня Наталка Діденко у Facebook. Там очікується +15...21°C. Східна частина України ще поніжиться завтра серед чудових +24...28°C. У південній частині країни, на Полтавщині, Дніпропетровщині та Черкащині очікується +20...25°C.

"Упродовж суботи-неділі не можна виділити якусь територію, де б, безумовно, можна було пообіцяти сонячну погоду. 29-30 травня Україною періодично прокочуватимуться дощі та грози. Звичайно, враховуючи сезон, ці дощі не йтимуть нескінченними сумними осінніми шеренгами - будуть короткочасними та даватимуть шанс на прояснення. Проте навіть за короткий час подекуди може поналивати", - йдеться в повідомленні.

Автор: facebook.com/tala.didenko
 

У неділю триватиме зниження температури повітря, яке торкнеться 30 травня й східної частини України. У столиці на День Києва дощі чергуватимуться із проясненнями. 29-30 травня проти сьогоднішнього теплого дня похолодає до +16...17°C.

"Тому беріть із собою парасолі, одноразові дощовики, відповідне взуття, чай-каву в термочашки, трохи грошей для Андріївського узвозу та на ярмарок у музей Гончара, а також щось тепліше одягайте. Будете підготовлені - будуть хороші враження", - додала синоптикиня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яким буде літо в Україні: синоптик оновив прогноз

Найнижчу температуру, -0,6°C, зафіксували 28 травня 1945 року в Тернополі. Найвищу, +34°C, 1950-го в Луганську. Шквальний вітер був у Кирилівці, на Запоріжжі, 28 травня 1971-го. Досягав швидкості 26 м/с. Сильний град пройшов 28 травня 2010-го в Кам'янці-Бузькій на Львівщині. Досягав у діаметрі 22 мм.

Зараз ви читаєте новину «Суне похолодання: українців засмутили прогнозом на вихідні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі