пʼятниця, 18 березня 2022 12:10

Спецтема: Війна Росії проти України

Спротив, зброя і санкції: Кулеба назвав три аргументи України в переговорах з РФ

Спротив, зброя і санкції: Кулеба назвав три аргументи України в переговорах з РФ
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба. Фото: twitter.com/DmytroKuleba

Є три аргументи, які роблять позицію України сильнішою в переговорах з Російською Федерацією про припинення війни.

Про це міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба розповів в інтерв'ю "Українській правді".

"Наша ключова пропозиція - гарантії безпеки. Це те, довкола чого все крутиться, і без чого домовленостей бути не може. Це ключове. Ми всі вивчили сумний досвід Будапештського меморандуму", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Смертний вирок економіці РФ: світові лідери вдарили новими санкціями

Росія наважилася на війну через вакуум безпеки України, вважаючи, що ніхто не вступиться за нашу країну, і самі ми не будемо здатні захиститися.

"Росія виявилася частково правою, тому що дійсно ніхто за нас не воює. Ми і не розраховували. Але при цьому вона помилилася, тому що нам допомагають дуже серйозно зі зброєю, з фінансами і політично. А друге, те, в чому вони повністю прорахувалися, що ми не будемо чинити опір. Україна чинить запеклий опір", - пояснив Кулеба.

"І треба добре розуміти, що зараз наші головні аргументи на переговорах - це якраз наш спротив, це зброя, яка до нас надходить від партнерів, і санкції, які вони застосовують проти Росії. Ось це три аргументи, які роблять нашу позицію сильнішою в переговорах", - підсумував міністр.

В ОП дорікнули Європі, що кров і далі литиметься потоками.

У МЗС розкрили перші подробиці щодо можливої зустрічі Зеленського й Путіна.

Тиск на Росію економічними санкціями з боку Європейського союзу та США стає все сильнішим і щільнішим. В хід ідуть уже персональні санкції.

24 лютого о 4:00 Росія напала на Україну. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, сходу та Криму. Бої та атаки тривають майже на всьому периметрі державного кордону та в багатьох містах.

Зараз ви читаєте новину «Спротив, зброя і санкції: Кулеба назвав три аргументи України в переговорах з РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі